Istoria noastră
Motel Casa Arcașului este prezent începând cu anii 1970 în Târgu Neamț la poalele Cetății Neamț. Este o construcție unică prin design cât si prin poziționarea geografică. Liniștea, priveliștea și nu în ultimul rând confortul oferit, fac din Motel Casa Arcașului alegerea ideală pentru relaxare și petrecere a timpului liber la Târgu Neamț !
Restaurantul Casa Arcașului
Renovarea restaurantului Casei Arcașului prin introducerea unei noi zone de servit cafeaua, design-ul minimalist cât și confortul oferit, sunt elementele ce te invită să încerci preparatele deosebite din meniul nostru și să vă bucurați alături de cei dragi de momentele cu adevărat importante din viața dumneavoastră !
Terasa Casa Arcașului
Este locul ideal în anotimpurile calde de a lua masa la poalele Cetății Neamț, unde liniștea se împletește cu ciripitul păsărelelor, iar gusturile si aromele preparatelor noastre vă delectează papilele gustative.
OUR VISION
Motelul Casa Arcasului, situat în imediata apropiere a Cetății Neamțului, vă invită în orice anotimp să pășiți pe trasee tematice, cum ar fi:
– traseul scriitorilor: Ion Creangă, Veronica Micle, Alexandru Vlahuță, Mihail Sadoveanu;
– traseul cultural istoric: Cetatea Neamt, Monumentul Vanatorilor de Munte;
Aici au petrecut momente importante din viața lor Ion Creangă, Mihai Eminescu, Veronica Micle, Mihail Sadoveanu, Alexandru Vlahuță și alte nume mari ale culturii românești. Cele mai vizitate așezări monahale din nordul Moldovei se află în imediata apropiere a orașului, la doar câțiva kilometri distanță, la care se poate ajunge cu mașina sau transportul local. Mănăstiri precum Neamț, Secu, Sihăstria, Agapia și Văratec primesc anual numeroși vizitatori la porțile lor. În plus, există numeroase schituri și biserici pitorești.
Orasul Targu Neamt reprezinta una dintre cele mai vechi asezari locuite din Moldova, datand din neolitic si epoca bronzului. Din punct de vedere al izvoarelor scrise, orașul este atestat documentar la sfârșitul secolului al XIII-lea în Letopisetul Novgorodului, în timpul domniei lui Petru Vodă, când a fost construită și Cetatea Neamțului. Secolele al XVII-lea si al XVIII-lea au cunoscut o perioada de declin economic pentru oras, mai ales ca tocmai in aceasta perioada Mihail Racovita a distrus Cetatea Neamtului la cererea turcilor.