Vezi zona
și petrece timpul liber în mod activ

Tinutul Zimbrului

Locul unde legendele și zimbrii sunt în libertate.

Timpul petrecut în natură este într-adevăr unul benefic. Iar Ținutul Zimbrului este natură. Ariile protejate ocupă cea mai mare parte a destinației. Profită de câteva momente de liniște, de cântecul naturii, de aerul curat și priveliștile care te fac să simți că timpul stă în loc.

4 obiective turistice ce nu trebuiesc ratate

Destinaţia ecoturistică Ținutul Zimbrului

Motive pentru care nu trebuie să ratezi o vacanță în Ținutul Zimbrului

Cunoscută în mare parte datorită salbei de mănăstiri și schituri ce împânzesc destinația, Ținutul Zimbrului este un tărâm al spiritualității, al legendelor, al poveștilor lui Creangă și al răzeșilor lui Ștefan cel Mare. Deși destinația este în umbra mult mai vestitei Bucovina, noi îți vom arăta de ce Ținutul Zimbrului nu este cu nimic mai prejos.

Denumirea nu a fost aleasă la întâmplare! Această zonă își datorează numele unui program ambițios de reintroducere a zimbrilor, fiind prima zonă din țară unde zimbrii au umblat iarăși liberi după sute de ani.

Pe urmele scriitorilor

Descoperă casele memoriale din zonă

Farmecul și energia ce pot fi trăite în Ținutul Zimbrului, au făcut ca aceste locuri să fie printre cele mai menționate în literatura română. În plus, unii scriitori, artiști nu s-au mulțumit doar să treacă pe aici, ci s-au și stabilit. Te invităm să descoperi, pe lângă Codrii de Aramă sau mănăstirea Agapia și cele 4 case memoriale ale scriitorilor de renume.

Cicloturism

Păduri seculare

Casa Arcașului vă poate oferi tururi ale obiectivelor turistice, întălniri cu meșterii populari sau de ce nu, chiar organiza team building-uri interactive și pline de adrenalină.

Nu rata un sejur la Târgu Neamț ! 

Contactează-ne